Російський гуманітарний конвой може перетнути кордон України вже завтра після закінчення всіх митних процедур. Про це на прес-конференції в Москві заявив керівник управління оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Європі і Центральній Азії Лоран Корба.

«Міжнародний комітет Червоного Хреста вжив усіх необхідних адміністративних та підготовчих заходів для того, щоб забезпечити проходження російської автоколони. На даному етапі автоколона перебуває на кордоні (з Україною) на території Росії в очікуванні митних процедур. Кілька хвилин тому я дізнався, що ці процедури вже почалися і триватимуть найближчим часом», - сказав він.

За словами Корба, російський гуманітарний конвой може відправитися в Україну вже завтра.

«Як я зазначив, митні процедури вже почалися, і ми сподіваємося, що автоколона зможе відправитися (в Україну, місто Луганськ) завтра», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

У той же час Корба підкреслив, що ввечері МКЧХ знову підтвердив свою готовність доставити російську гуманітарну допомогу в Луганськ. Для цього МКЧХ направить додаткових співробітників для супроводу гуманітарного вантажу.

«Співробітники готові супроводжувати вантаж в Луганськ та інші райони на сході України, де потрібна гуманітарна допомога, та надати її неупереджено», - сказав він.

При цьому Корба підкреслив, що МКЧХ готовий доставити російський «гуманітарний конвой» на територію України виключно за гарантії безпеки пересування автоколони.

«Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий доставити цю допомогу Луганськ за умови, що і Росія, і Україна визнають виключно гуманітарний характер доставлюваних вантажів і що сторони, які беруть участь в боях, гарантують безпечне проходження автоколони», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, українські прикордонники і митники почали процедуру оформлення російського гуманітарного вантажу у пункті пропуску «Донецьк» Ростовської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77