За клопотанням правоохоронних органів Донецької області 14 підозрюваним у тероризмі і державній зраді судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«У серпні поточного року органами Служби безпеки було затримано 14 осіб, яким пред'явлено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 111 (Державна зрада), ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, затримані особи - чоловіки віком від 20 до 60 років - були членами незаконних збройних формувань так званої Донецької народної республіки - батальйону «Схід», СВД «Беркут», «Щит» та «Народне ополчення Донбасу».

Крім цього, за вчинення державної зради затримано також працівник одного з правоохоронних органів Донецької області, який надавав допомогу у вигляді інформації про хід антитерористичної операції громадянину Росії, керівнику терористичного угрупування на території області.

Наразі суд повністю підтримав позицію прокуратури Донецької області, всім 14 особам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Хід слідства перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом