Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу запевнив міністра оборони США Чака Хейгела, що російський гуманітарний конвой не стане військовою інтервенцією в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони США.

Хейгел у свою чергу передав слова свого російського колеги міністру оборони України Валерію Гелетею у телефонній розмові 20 серпня.

«Міністр Хейгел передав недавні зауваження міністра Шойгу про російський гуманітарний конвой і запевнення міністра Шойгу в «гарантії», що колона допомоги не стане військовим втручанням», - йдеться у повідомленні.

Також Хейгел сказав Шойгу, що транспортні засоби і сили вздовж кордону продовжують нагнітати напруженість, і підкреслив, що будь-які обговорення можливих угод про припинення вогню повинні включати Україну.

Нагадаємо, 12 серпня Росія направила в Україну приблизно 280 вантажівок з гуманітарною допомогою. 14 серпня вантажівки прибули на кордон з Україною. Однак станом на ранок 21 серпня все ще стоять там в очікуванні рішення Червоного Хреста і української влади про прийом вантажу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом