Контракт на поставку Францією Росії вертольотоносців «Містраль» наразі залишається в силі, заявив у середу французький президент Франсуа Олланд.

«На сьогоднішній день введені (ЄС проти РФ - Ред.) санкції не є перешкодою для поставки», - сказав він в інтерв'ю газеті Le Monde.

При цьому Олланд пояснив, що в разі посилення напруженості навколо України Франція може переглянути свою позицію щодо «Містралей», передає «Інтерфакс-Україна».

«Якщо виникне додаткова напруженість і неможливо буде знайти вихід з кризи (навколо України - Ред.), то нам треба буде обміркувати питання про постачання. Однак поки що про це не йдеться», - сказав президент Франції.

Нагадаємо, Україна закликала Францію не поставляти РФ «Містралі».

Поставка РФ побудованих Францією для російського ВМФ у рамках укладеної у 2011 році міжурядової угоди двох вертольотоносців «Містраль» намічена на 2014 рік.

Згідно з домовленостями, ще два кораблі повинні бути побудовані на верфях в Росії. За неофіційними даними, вартість одного корабля складає близько 600 млн євро.

29 липня ЄС ухвалив нові економічні санкції щодо Росії. В ЄС пояснили, що ці санкції не торкнуться вже діючих контрактів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом