Президент України Петро Порошенко зустрівся з депутатами фракції «Батьківщина», з якими обговорив питання ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«В Україні вже немає дискусії, варто чи не варто ратифікувати цей важливий для нас документ», - сказав Порошенко. За його словами, Угоду буде ратифіковано у вересні.

Депутати у свою чергу погодилися, що в питанні ратифікації Угоди про асоціацію їм слід діяти узгоджено з Главою держави.

Порошенко також поінформував депутатів про очікування від багатосторонніх переговорів у Мінську.

Коментуючи підсумки зустрічі, заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий повідомив, що «було сказано однозначно, що не буде зволікань з ратифікацією Угоди з Європейським Союзом». Депутати у свою чергу, запевнили, що вони зроблять все необхідне для ратифікації.

Чалий також додав, що за підсумками зустрічі «є розуміння, що питання про ратифікацію Угоди про асоціацію - суттєво важливе для країни і не може бути предметом спекуляцій під час виборчої кампанії».

«Відповідальні політики не будуть використовувати цей графік, погоджений з європейськими партнерами, для своїх вузькопартійних цілей», - також заявив Чалий.

Як раніше повідомляв ForUm, у Мінську 26 серпня відбудеться зустріч на вищому рівні у форматі «Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія)» для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі.

Раніше в Адміністрації президента заявляли про завершення процесу ратифікації Угоди з ЄС до вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом