Українські авіаперевізники скорочують кількість рейсів у Грузію і починають замислюватися про підвищення цін на квитки.

Про це розповіли в авіакомпаніях, пише газета «Вести».

Зокрема, менеджер з комерційної діяльності WizzAir-Україна Вадим Третяк повідомив нам про скорочення з вересня частоти перельотів у напрямку Київ-Кутаїсі - з семи до п'яти разів на тиждень. У компанії поки не планують підвищувати ціни на квитки, але розповідають про інші можливості, які дозволять їм хоч трохи компенсувати витрати через закриття Росією неба з 7 серпня для українських рейсів.

«Через необхідність облітати зону АТО і санкції російської сторони грузинський маршрут подовжився на 40 хвилин, тому вартість польотів зросла. Ціни на квитки ми не підвищували, але вирішили пропонувати на продаж менше найдешевших квитків - по 479 грн.», - уточнив Третяк.

Про можливості підняття цін на квитки через подовження перельоту на 40 хвилин задумалися і інші перевізники. «40 хвилин - це для тих, хто вилітає з Києва, рейс із Харкова затягується взагалі на годину. Це збільшення всіх витрат в комплексі: і на пальне, і за зарплату екіпажу і багато іншого. Тому зараз розглядаємо всі варіанти, які дозволять нам компенсувати додаткові витрати: від стиснення зимового розкладу або навіть скасування рейсів до підвищення вартості квитків. Остаточного рішення ще не прийняли, озвучимо його на початку осені», - розповів комерційний директор «Дніпроавіа» Сергій Посилаєв.

«Рейси в Грузію збережуться і в зимовому розкладі, наскільки тоді доведеться відкоригувати ціну квитка - будемо дивитися за економічними показниками, можливо, скоротимо і частоту..Оцінювати потік наперед дуже складно, адже велика частина квитків викуповується за три-п'ять днів», - доповнив колегу гендиректор YanAir Ярослав Агафонов.

Компанія «Дніпроавіа» почала літати в Грузію цього року і зараз здійснює рейси в Тбілісі (з Харкова і Дніпропетровська по неділях) і Батумі (з Харкова по середах, з Дніпропетровська по середах і п'ятницях, а з Одеси по п'ятницях). Ціна квитків в один бік з Дніпропетровська до Батумі стартує від 1425 грн, до Тбілісі - від 1655 грн, з Одеси до Батумі - від 1950 грн., з Харкова до Тбілісі - від 2250 грн.

Також з цього року активно літати в Грузії почав і YanAir: він вже два місяці літає між Києвом (Жуляни) та Батумі (тричі на тиждень). У серпні в Тбілісі польоти будуть здійснюватися двічі на тиждень (по вівторках і неділях), а з 4 вересня додається рейс в четвер (час вильоту з Жулян до 11.00, а прибуття в Тбілісі в 14.25). Сьогодні YanAir запустив новий рейс Київ-Тбілісі (з Жулян). Ціна квитка у обидва боки починається з 4294 грн.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом