За період із 6 липня по 19 серпня рятувальники доставили на схід України понад 1200 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 літрів питної води, 6500 буханців хліба. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

«Ця гуманітарна допомога є надзвичайно важливою, адже мешканці сходу України зараз потребують як психологічної, так і матеріальної допомоги. У звільнених містах поступово відновлюється інфраструктура, але поки мешканців необхідно забезпечити продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, медичними препаратами. Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій постійно займається питанням доставки гуманітарної допомоги в Донецьку і Луганську області», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що допомагають Донбасу жителі всіх регіонів України.

«Місцеві адміністрації спільно з рятувальниками ДержНС України та волонтерськими організаціями збирають речі першої необхідності і відправляють у східні регіони. Жителі Донбасу отримують макаронні вироби, борошно, цукор, питну воду, чай, хліб, печиво, масло, овочі, фрукти, крупи, засоби гігієни, ліки та одяг», - поінформували в ДержНС.

Нагадаємо, 14 серпня з Києва, Харкова і Дніпропетровська вирушили колони вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу, в цілому - 71 машина з 800 тоннами вантажу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом