Глава Міністерства юстиції України Павло Петренко доручив Реєстраційній службі Головного управління юстиції в місті Києві забезпечити проведення державної реєстрації смерті осіб, які загинули в авіакатастрофі літака Malaysian Airlines рейсу МН17.

Про це йдеться в наказі Мін'юсту № 1336/5 від 13 серпня 2014 року.

«Враховуючи обставини авіакатастрофи 17 липня 2014 р. літака Malaysian Airlines рейсу МН17 та проведення в даний час антитерористичної операції на території Донецької області, наказую: Реєстраційній службі Головного управління юстиції у місті Києві (Янчук А.М.) забезпечити проведення відділом державної реєстрації смерті Головного управління юстиції у м. Києві державної реєстрації смерті осіб, які загинули 17 липня 2014 р. в авіакатастрофі літака Malaysian Airlines рейсу МН17», - сказано в наказі, повідомляє «РБК-Україна».

У ньому також наголошується, що державну реєстрацію смерті будуть здійснювати за умови пред'явлення документів про смерть, виданих судово-медичною установою України або компетентним органом Королівства Нідерланди, рішення суду України або Нідерландів про встановлення факту смерті особи в певний час, дотримуючись при цьому щодо документів Королівства Нідерланди вимоги щодо їх легалізації, перекладу на українську мову і проходження процедури визнання та виконання на території України відповідного судового рішення.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама до Куала-Лумпура. Лайнер впав в околицях села Грабового Шахтарського району Донецької області. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом