У Мінську 26 серпня відбудеться зустріч на вищому рівні у форматі «Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія)» для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, енергетичної безпеки та стабілізації ситуації на Донбасі.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Зокрема, 18 і 19 серпня відбулися телефонні консультації Президента України Петра Порошенка з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Повідомляється, що Баррозу підтримав ініціативу Порошенко про запрошення сторони ЄС для участі в цій зустрічі.

«Петро Порошенко подякував Жозе Мануелю Баррозу за готовність направити одночасно трьох членів Європейської комісії (високого представника ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, віце-президента Єврокомісії - Комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і Комісара з питань торгівлі Карла де Гухта). Такий безпрецедентний крок є підтвердженням солідарності і підтримки України з боку Європейського союзу, зазначив Президент», - сказано в повідомленні прес-служби.

Також наголошується, що співрозмовники обговорили питання надання Україні третьої хвилі макрофінансової допомоги ЄС.

Крім того, Президент України прийняв запрошення президента Європейської ради Германа Ван Ромпея і президента Єврокомісії Баррозу відвідати 30 серпня з робочим візитом Брюссель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом