Більше тисячі кримінальних проваджень відкрито за фактом ухиляння від військової служби з початку часткової мобілізації в Україні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив речник Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко

«Протягом квітня-серпня Генеральною прокуратурою України відкрито більше тисячі кримінальних проваджень за фактом ухиляння від призову за фактом часткової мобілізації населення. Так, близько тисячі справ відкрито за ст. 336 Кримінального кодексу України «Ухиляння від призову за мобілізацією», 16 - за ст. 337 «Ухиляння від військового обліку та спеціальних зборів», - заявив Бойченко.

За його словами, найбільше таких виробництв було відкрито в Одеській області - 332, Дніпропетровській - 326, а також Херсонській - 99.

Крім того, представник Генпрокуратури повідомив про те, що наразі відомством відкриті кримінальні провадження за фактом ухиляння від військової служби, дезертирства, а також непокори і відмови від виконання наказів.

Як повідомляв ForUm, 24 липня набув чинності закон про часткову мобілізацію в Україні, напередодні підписаний Президентом України Петром Порошенком.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом