«Єдине вікно подання електронної звітності не повинно постраждати від головотяпства». Таку думку Forum'у висловив економіст Владислав Старинець, коментуючи той факт, що Кабінет Міністрів України вніс зміни в план реалізації концепції створення і функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності», перенісши термін запуску системи з березня 2015 року на 1 грудня 2014 року.

«В ідеалі - це хороша ідея виведення економіки з тіні, збільшення надходжень від податків до бюджету країни. І чим раніше Єдине вікно подання електронної звітності запрацює, тим краще», - впевнений він.

Старинець підкреслив, що нова система може посприяти виведенню економіки з тіні. «У нас близько 40% економіки перебуває в тіні. Це рішення зменшить зловживання у сфері оподаткування», - пояснив експерт.

У той же час він упевнений, що передчасне введення системи в експлуатацію не повинно позначитися на якості її роботи. «У нас в країні багато головотяпства, тому це питання - до технічних фахівців. Вони повинні відповідати за виконану роботу», - акцентував він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ухвалив документ, згідно з яким Єдине вікно подання електронної звітності запрацює 1 грудня 2014 року, а не в березні 2015-го, як планувалося раніше.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом