На сьогоднішній день 907 малозабезпечених сімей вже отримують компенсацію за додаткові видатки на оплату комунальних послуг.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, - сказала під час брифінгу міністр соціальної політики України Людмила Денисова.

«За підрахунками Міністерства соціальної політики право на отримання компенсації має понад 3,5 мільйони українських сімей. На даний момент звернулися тільки 2 194 сім'ї», - сказала вона.

При цьому, за її словами, Мінсоцполітики вже призначила компенсації 907 малозабезпеченим сім'ям.

Міністр зазначила, що найбільш активно звертаються за компенсацією у Волинській (232 сім'ї), Запорізькій (177), Полтавській (212), Сумській (162) областях і в м. Київ (309).

У той же час найменша кількість сімей, які звернулися за компенсацією - в Київській області (16), а також у Вінницькій області, за даними Мінсоцполітики, такою можливістю не скористалася жодна сім'я.

Крім того, Денисова уточнила, що такі компенсації надаються всім сім'ям, спільний середньомісячний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім'ї (в середньому - 1 190 грн на людину).

«Її розмір розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги, в межах норм споживання після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу який сім'я сплачувала до їх підвищення», - пояснила вона.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом