Говорити про можливі переговори Президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна поки передчасно, заявив прес-секретар глави Російської держави Дмитро Пєсков.

«Переговори непрості, тому можливі різні формати, ще раз повторюю, але коли і як - це поки говорити передчасно», - сказав Пєсков в інтерв'ю «Комсомольській правді», повідомляє РІА «Новости».

Він додав, що переговори на найвищому рівні проходять після того, як вони добре підготовлені. На питання про те, чи буде російська сторона готуватися до таких переговорів, Пєсков відповів: «Звичайно, так».

«Переговори ведуться на різних рівнях і активно, зараз докладаються зусилля для пошуку механізмів врегулювання внутрішньоукраїнської кризи. Факт хороший, відрадне явище, але в якому саме форматі вони, ці переговори будуть тривати... Про остаточні домовленості говорити б не хотів», - сказав прес-секретар президента РФ, коментуючи повідомлення прес-служби Президента України про можливу зустріч Путіна і Порошенка.

«Мабуть, насамперед потрібно виходити з висновку, який зробив міністр (закордонних справ Сергій. - Ред.) Лавров за підсумками своїх контактів у Берліні, - про те, що є певний прогрес. Тобто з'явився дуже обережний оптимізм, але як буде розвиватися ситуація далі, невідомо, вперед забігати б не хотілося», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що президенти двох країн - Петро Порошенко та Володимир Путін - визначаться, чи зустрічатися їм найближчим часом в «нормандському форматі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом