Масштабна програма переселення біженців з південно-східних областей України з території Криму до інших регіонів Росії почнеться 21 серпня. Про це повідомив т.в.о. голови Криму Сергій Аксьонов.

«Сьогодні ми докладаємо всіх зусиль, щоб дати можливість біженцям потрапити на материкову частину РФ... З післязавтрашнього дня у нас щодня буде залишати Крим близько тисячі осіб. Поступово всі переїдуть туди, в Криму пунктів тимчасового розміщення не буде», - йдеться в повідомленні.

За словами тимчасового виконувача обов'язків глави Криму, «програма з цього питання є, вона підтримується урядом РФ, гроші на неї виділені, визначені відповідальні особи».

При цьому Аксьонов не зміг назвати терміни, за які всі біженці будуть переселені з Криму на територію материкової Росії.

«Є певні складності, в тому числі і з логістикою, в частині доставки біженців на материк. З цього питання зараз відповідальною є Федеральна міграційна служба. Вже складено графік повного вивезення біженців на материкову частину Росії», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, заступник голови Федеральної міграційної служби Росії Микола Смородін заявив, що близько 78 тис. громадян України попросили надати їм статус біженця або надати тимчасовий притулок у Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом