Рух колони з гуманітарною допомогою Російської Федерації Україні за добу не відновився, сьогодні перетину кордону не очікується. Про це повідомив представник транспортної компанії-підрядника доставки гуманітарного вантажу.

«Перші 16 "КамАЗів" стоять на КПП "Донецьк". Огляду вантажів поки не проводилося. Друга партія з 16 машин вишикуванаі готова вирушити з місця стоянки основної колони в районі міста Каменськ-Шахтинський, але поки що ніяких розпоряджень з цього приводу не надходило», - зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося раніше, очікування може бути викликано тим, що Червоний Хрест досі не отримав підтверджених гарантій безпеки для проходу гуманітарної колони територією України. Визначено, що співробітники Червоного Хреста будуть супроводжувати російську колону.

Об 11.00 за київським часом на кордоні з російської сторони запланований брифінг представників ОБСЄ, на якому, як очікується, можуть бути озвучені нові деталі переговорів між російською і українською сторонами за участю представників ЧХ і ОБСЄ, повідомляє РІА «Новости».

У районі Донецька спала 40-градусна спека і встановилася тепла вітряна погода. Завдяки цьому можна розраховувати, що дитяче харчування і медикаменти не зіпсуються.

Нагадаємо, 18 серпня Кабінет Міністрів України закріпив новий порядок митного оформлення гуманітарних вантажів, що йдуть в Україну по лінії Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН і НАТО, який буде діяти до моменту завершення антитерористичної операції у Луганській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140