Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що дії білоруських прикордонників на кордоні з Україною не повинні викликати жодних обґрунтованих претензій з української сторони.

Про це повідомили в прес-службі глави білоруської держави за підсумками зустрічі президента з держсекретарем Ради безпеки Білорусі Олександром Межуєвим.

«Ми пообіцяли їм - ще в ті часи, до президентських виборів, - що ми дуже порядно себе поводили і поводимо. Нас ні Росія, ніхто не просив нагнітати обстановку на білорусько-українському кордоні, та й нам це не потрібно», - цитує Лукашенка «ИТАР-ТАСС».

«Ми, звичайно ж, беремо цей кордон під особливий контроль у зв'язку з подіями, що відбуваються там», - заявив білоруський лідер.

У зв'язку з цим він зажадав, щоб керівництво держприкордонкомітету постійно перебувало на зв'язку з керівником українського прикордонкомітету.

«До речі, ми з президентом Порошенко домовилися, що всі служби силового блоку повинні постійно контактувати. Якщо є якісь настороженості, то знімати їх, щоб це не виходило нагору і, не дай боже, ще в суспільство, у ЗМІ», - зазначив Лукашенко.

Як раніше повідомляв ForUm, Білорусь не допустить агресії зі своєї території проти України: ні самої Білорусі, ні будь-якої іншої країни.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр не виключає можливості прямого збройного конфлікту між Україною і Росією і закликає всі сторони докласти максимум зусиль для того, щоб цього уникнути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом