Об'єднання УПЦ КП і УПЦ МП має відбуватися винятково на основі церковних канонів і без втручання політики.

Як передає кореспондент Forum'у, про це під час прес-конференції заявив прес-секретар УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

«Ми маємо рішення, в якому говориться, що Собор єпископів вважає нагальним завданням Української православної церкви докласти реальних зусиль для подолання церковного розділення в Україні», - сказав він.

За його словами, УПЦ МП вважає, що подолання розколу має відбуватися винятково на основі церковних канонів і без втручання політичних факторів.

«Це має бути не зовнішнє об'єднання, не об'єднання з точки зору політичної доцільності, це має бути об'єднання навколо Христа», - наголосив Коваленко.

Водночас він додав, що УПЦ МП готова до діалогу з УПЦ КП, однак він повинен проходити в рамках канонічного права і без впливу політичних сил.

Як повідомлялося, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій зійшов на кафедру митрополита Київського і всієї України і приступив до обов'язків.

Нагадаємо, Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату обрав митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія новим предстоятелем УПЦ МП. Патріарх Московський і всієї Русі Кирило підтвердив і благословив обрання Онуфрія главою Української православної церкви Московського патріархату. Попередній глава УПЦ МП митрополит Володимир (в миру - Віктор Сабодан) помер 5 липня 2014 р. після тривалої хвороби.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80