У Ростовській області (Росія) станом на 18 серпня розміщено близько 55 тисяч громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Ростовської області.

«За інформацією департаменту з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій Ростовської області, на 18 серпня 2014 року на території регіону розміщені 55161 громадянин України, в тому числі дітей - 16400 осіб», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з тим, що квота на надання тимчасового проживання в Ростовській області жителів України вичерпана, а велика частина громадян України, які бажають залишитися на території регіону, наразі перебуває у родичів і близьких, обласні органи влади прийняли рішення про ліквідацію пункту тимчасового розміщення (ПТР) біженців під містом Гуковим і перерозподіл людей в ПТР Донецька, Матвієвого Кургану і Новошахтинска.

У ПТР Матвієвого Кургану, Новошахтинска і Донецька залишаються 4510 біженців, у родичів і знайомих - 46552 людини.

За минулу добу з залізничної станції Лиха в Челябінськ, Нижній Новгород, Іваново і Володимир відправлено 570 громадян України.

Нагадаємо, за даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, станом на 16 серпня зафіксовано 109 105 тис. переселенців з району проведення антитерористичної операції, Криму та міста Севастополь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом