Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук російського фотокореспондента видання МІА «Росія сьогодні» Андрія Стеніна.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив радник глави МВС України Антон Геращенко, передає «РБК-Україна» з посиланням на «Ехо Москви».

«Щодо Андрія Стеніна - його поставлено у розшук, оскільки є звернення до відповідних інстанцій, де він працював», - зазначив Геращенко.

Він висловив надію, що журналіст перебуває «в полоні» у членів НЗФ і його «коли-небудь знайдуть».

Відзначимо, на сайті МВС України інформації про пошук Стеніна немає.

Зв'язок зі Стеніним, що працював у зоні АТО на сході України, зник 5 серпня. Раніше надходила інформація, що російський журналіст може перебувати в управлінні Служби безпеки України в Запоріжжі, але 8 серпня в СБУ цю інформацію спростували.

11 серпня посольство Російської Федерації в Києві направило в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Стенина.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключає, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що фотокореспондент МІА «Росія сьогодні» Андрій Стенін, який зник на сході України, заарештований українськими спецслужбами.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вимагає від Києва офіційно проінформувати російські влади і МІА «Росія сьогодні» про місцеперебування і стан зниклого Стенина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147