Розпочато розслідування підпалів Свято-Симеоновського собору і Свято-Сергіївського храму УПЦ Московського патріархату в Заводському та Ленінському районах Миколаєва.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю облуправління МВС, повідомлення від настоятеля Свято-Симеоновського собору на пр. Леніна надійшло до 03:30.

За словами настоятеля, невідомі, намагаючись здійснити підпал, кинули дві пляшки із запальною сумішшю. Одна з них потрапила на дах, інша - на паркан. Загорання вдалося загасити власними силами.

«Через 30 хвилин аналогічне повідомлення надійшло від мешканки Ленінського району. Жінка повідомила, що горить будівля Свято-Сергіївського храму на вул. Васляєва», - поінформували в міліції.

На момент прибуття співробітників ДержНС вогнище загоряння майже згасло. Від кинутої невідомими особами пляшки із запальною сумішшю в храмі розбилося скло.

За цими фактами слідчими відділеннями розпочато кримінальні провадження за ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна). Наразі працівники міліції вживають заходів для встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

Міліція просить громадян, які мають будь-яку інформацію за цими фактами, звертатися до Заводського та Ленінського райвідділів за адресами: вул. Біла, 44, тел. 34-11-98 і 12 Поздовжня 42а, тел. 21-61-11 або за телефоном служби «102».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69