Австралія має намір надати допомогу жителям Донбасу, постраждалим від бойових дій. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт у ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком.

«Австралія висловила готовність надати підтримку реінтеграції регіонів Донбасу, постраждалих унаслідок бойових дій»,— йдеться в повідомленні.

Крім того, Ебботт дав високу оцінку діям України з організації міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська.

Також прем'єр-міністр подякував Україні й особисто Президенту за допомогу, яку країна надала в ході міжнародного розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», в якій загинули 38 громадян Австралії.

Ебботт висловив сподівання, що Україна найближчим часом відновить мир і стабільність у регіоні, після чого Австралія має намір повернути свою місію, щоб закінчити пошукові роботи та розслідування обставин загибелі літака.

«Ми захоплюємося тим, з якою порядністю і людяністю ви поставилися до цієї трагедії»,— заявив він.

У свою чергу Порошенко подякував Австралії за розуміння та відзначив надзвичайно ефективну співпрацю при розслідуванні трагедії літака зі спеціальним уповноваженим прем'єр-міністра Австралії Алланом Грантом Х'юстоном.

«Ці надзвичайно трагічні події зробили наші країни ближчими»,— сказав він, підкресливши, що вважає своїм особистим завданням притягнути до відповідальності тих, хто винен у загибелі 298 невинних людей.

Порошенко запропонував поглибити всебічні контакти між країнами і відкрити Посольство Австралії в Україні. Ебботт підтримав цю ініціативу і повідомив, що Посольство Австралії в Україні буде відкрито найближчим часом.

Також австралійський прем'єр запросив Президента найближчим часом відвідати з візитом його країну. Порошенко з вдячністю прийняв запрошення, зазначивши, що зробить це після стабілізації ситуації в державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом