Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив у п'ятницю, 15 серпня, за зміну санкцій Євросоюзу проти Росії. Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції Kossuth Radio.

За його словами, ЄС, прийнявши санкції проти РФ, що діють нині, "сам вистрілив собі в ногу".

"Я зроблю все, що в моїх силах, всі ми знаємо, напевно, який авторитет думки Угорщини, наші можливості відомі, але мені потрібні партнери, щоб змінити санкційну політику ЄС, яка, на мій погляд, була недостатньо продумана", - сказав прем'єр.

ЗМІ Центральної Європи зазначають, що раніше з критикою антиросійських санкцій висловилися президент Чехії Мілош Земан і прем'єр Словаччини Роберт Фіцо. На думку Орбана, Брюссель має не тільки компенсувати шкоду виробникам, але й докорінно змінити характер нинішніх санкцій, повідомляє «Інтерфакс».

Як повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про повну або часткову заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Зокрема, під повну заборону підпадає постачання яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока та плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США, Норвегії терміном на один рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом