У Львові посилять охорону в школах та дитячих садках.

Як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, цього року керівники навчальних закладів міста повинні забезпечити їх охорону в денний та нічний час.

«Посилення охорони в навчальних закладах - це пріоритет №1 на цей рік, оскільки батьки і педагоги, керівники навчальних закладів повинні бути впевнені, що діти тут перебувають у безпеці. Сьогодні ми відпрацюємо варіант щодо кадрового забезпечення нічними і денними сторожами, тому зараз на таких посадах переважно працюють люди похилого віку, які в разі виникнення небезпеки не здатні захистити учнів та персонал навчального закладу. Тому керівники навчальних закладів зобов'язані переглянути своє ставлення і кадровий склад сторожів», - сказала начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.

Вона також зазначила, що з вересня планується обмежити доступ батьків до навчальних закладів, передає «УНІАН».

«Тобто вчителі зустрічатимуть дітей і проводжатимуть їх у класи, а після закінчення уроків віддаватимуть дітей на виході зі школи батькам. Це робиться задля обмеження перебування сторонніх осіб у навчальних закладах, тому що представитися татом, або дідусем, або бабусею і пройти у школу дуже просто. Батьки з радістю підтримали, деколи самі ініціюють встановлення відеоспостереження в навчальних закладах. Всі ці речі можемо робити виключно з батьками», - зазначила Слічна.

У дитсадках своя специфіка - там немає денних сторожів та й у самому будинку часто є багато входів і виходів для різних груп дітей.

«Після прийому дітей вихователі тих груп, які мають вихід на вулицю, зобов'язані зачинити двері. Є центральний вхід у садок, який також після прийому дітей буде зачинений. Також усі керівники дошкільних закладів повинні встановити дзвінок, за допомогою якого можна буде ідентифікувати людину, що бажає потрапити в дошкільний навчальний заклад», - сказала Слічна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77