За минулу добу в Донецьку загинули 11 мирних жителів, ще восьмеро людей поранені. Це зазначено на офіційному сайті мера Донецька Олександра Лук'янченка.

«За добу в Донецьку поранено восьмеро мирних жителів, 11 осіб з числа цивільного населення загинули»,— йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, ніч на 15 серпня у Донецьку пройшла напружено.

«Бойові дії у вечірній і нічний час розгорталися у Петровському та Ленінському районах міста. Жителі мікрорайону Широкий о 22.00 спостерігали спалахи світла в небі, імовірно, запальні бомби, а потім заграву в районі хутора Широкий. Жителі селища шахти “Трудовська” повідомляють про обстріл з важких знарядь і руйнування житлового фонду»,— йдеться у заяві.

Як зазначається, з 11.00 до 18.00 14 серпня проводився обстріл міста Моспине, на територію якого випущено понад 90 артснарядів, в результаті чого 40% міста постраждали: повністю або частково зруйновані 20 приватних житлових будинків, зупинено роботу шахти Моспинської.

Водночас унаслідок бойових дій 14 серпня знеструмлено 267 трансформаторних підстанцій, що живлять Петровський, Кіровський та Ленінський райони. О 21.50 енергетикам вдалося відновити роботу 25 ТП у Петровському районі і 25 ТП, що обслуговують споживачів селища шахти ім. Абакумова.

Через відсутність електропостачання не працює Південний водовузол. Знеструмлено хлібозавод №14 і молокозавод у Кіровському районі.

Внаслідок артобстрілу в центрі міста 14 серпня пошкоджено будівлю Донецького обласного краєзнавчого музею, експонати не постраждали.

Станом на 9.30 у місті зберігається напружена обстановка. Незважаючи на це, аварійні служби комунальних підприємств продовжують ліквідовувати наслідки бойових дій, відновлюючи електро- і водопостачання. На лінії вийшов громадський транспорт, працюють всі диспетчерські станції і автовокзал «Південний».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом