У Нідерландах вже ідентифіковано близько 100 тіл пасажирів малазійського «Боїнга-777», збитого в Донецькій області 17 липня. Про це заявив глава пошукової місії Нідерландів Пітер Яп Алберсберг в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

«Це тільки початок, і до кінця процедури пройде ще як мінімум місяць»,— сказав пан Алберсберг.

Також він розповів, що тимчасово покидає Україну, і представив Балуті в.о. голови пошукової місії Королівства Нідерланди з розслідування катастрофи Яспера Ритзему.

Представники голландської сторони підкреслили, що не зупиняли місію, а тільки тимчасово припинили роботи на місці аварії літака.

«У Харкові залишаться 10–14 офіцерів, що вестимуть підготовку до повернення на місце аварії, коли це буде можливо»,— зазначив очільник пошукової місії.

Балута запевнив, що пошукова місія Нідерландів може розраховувати на повну підтримку керівництва Харківської області в розслідуванні катастрофи рейсу МН-17.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував курсом «Амстердам (Нідерланди)—Куала-Лумпур (Малайзія)», зазнав аварії в Донецькій області в Україні. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом