Співробітниками слідчо-оперативної групи Межівського райвідділу міліції спільно з працівниками Служби безпеки України було затримано чотирьох дезертирів однієї з військових частин Збройних сил України.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області.

«14 серпня о 02.15 ночі до чергової частини Межівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від громадян, що біля елеватора поблизу с. Слов'янка у Межівському районі чутні постріли. В ході виїзду на місце події було встановлено, що 51-річний директор ТОВ автомобілем приїхав до власного мотелю, розташованому в с. Слов'янка»,— йдеться в повідомленні.



Згідно з даними міліції, чоловік побачив, що біля будівлі четверо озброєних чоловіків у камуфляжній формі розпивають спиртні напої і здійснюють постріли в повітря із вогнепальної зброї. Чоловік зробив зауваження, після чого виникла сварка. «У ході конфлікту зловмисники почали стріляти з вогнепальної зброї у бік потерпілого. Останній на своєму автомобілі намагався втекти, але, отримавши вогнепальне поранення черевної порожнини, зупинився на відстані близько 400 м»,— розповіли в міліції.

Так, зловмисники самостійно викликали бригаду швидкої медичної допомоги, але по дорозі до лікарні чоловік помер.

Під час затримання співробітниками міліції у чоловіків було вилучено: три автомати АК-74, автомат АКС-74У, два пістолета «Макарова», 4320 патронів калібру 5,45 мм, 20 гранат «РГД-5», 24 гранати до підствольного гранатомету «ВОГ25П», гранатомет «РПГ-7 і шість гранат до нього.

За даним фактом відкрито справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Ведеться досудове слідство, матеріали якого будуть в подальшому передані до військової прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом