За минулу добу на кордоні відбулися зіткнення з диверсійно-розвідувальними групами і спроби обстрілу прикордонних нарядів.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, о 2.50 14 серпня група членів незаконних збройних формувань з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Перемога (Донецька обл.). У відповідь на застосування стрілецької зброї нападникам дано озброєну відсіч, постраждалих немає.

Крім цього, о 4.00 14 серпня поблизу пункту пропуску «Успенка» відбулося збройне протистояння прикордонного наряду кількістю 10 військовослужбовців з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад було відбито.
 

Водночас у прикордонному відомстві підкреслили, що члени НЗФ продовжують використовувати керовані міни та фугаси.


«О 12.00 13 серпня на ділянці відділу “Красна Талівка” (Луганська обл.) під час руху прикордонної колони НЗФ підірвали два фугаси. Також прикордонники виявили поблизу кордону групу диверсантів з гранатометами, по яких було відкрито вогонь на ураження. Втрат серед прикордонників немає»,— розповіли у прес-службі.

В цілому ситуація на українсько-російському кордоні залишається складною, прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону і захист державного кордону України та виконання завдань у відповідності до загального задуму антитерористичної операції.

Як повідомляв ForUm, 8 серпня працівники загону прикордонної служби «Мілове» підірвалися на фугасі, в результаті чого були поранені кілька людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом