З Харкова в Старобільськ Луганської області вирушила колона вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для мешканців районів, які постраждали під час бойових дій.

Колона вантажівок була сформована на території однієї із частин Держслужби з надзвичайних ситуацій на території Харкова і вирушила в дорогу об 11.45. Колону вантажівок супроводжують працівники ДержНС і Дорожньої автоінспекції.

За відомостями голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, з Харкова до Старобільська вирушила колона з 26 великовантажних автомобілів, 18 з яких підготовлені силами Харківської ОДА, решта - Міністерством агрополітики та сусідніми областями, повідомляє «УНІАН».

Вантажні автомобілі перевозять 220 тонн гуманітарного вантажу. У тому числі: хліб - 12 тонн, борошно - 30 тонн, кондитерські вироби - 3 тонни, вода - 44 тонни, цукор - 21,5 тонни, згущене молоко - 0,5 тонни, м'ясні консерви - 0,5 тонни, рибні консерви - 3 тонни, вермішель швидкого приготування - 200 коробок, крупи та макаронні вироби - 23,8 тонни, олія - 0,5 тонни, чай - 20 коробів, мед - 180 кг, картопля - 30 тонн, капуста - 17 тонн, цибуля - 12 тонн, морква - 14 тонн, буряк - 5 тонн, яблука - 3 тонни, а також туалетний папір, мило, памперси та ін.

На місці формування колони керують роботами голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський і голова Харківської ОДА Ігор Балута.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд додатково виділив 10 млн грн на гуманітарну допомогу мешканцям Донбасу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом