Запровадження Україною санкцій щодо Росії в першу чергу вдарить по українцях. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив народний депутат України Адам Мартинюк.

«Думаю, ви самі відповіли на своє риторичне питання»,— сказав депутат, відповідаючи на питання, чи не вийде так, що в результаті впровадження санкцій Україна зрештою радше зазнає економічних втрат, ніж виграє від цього.

«Адже якщо порівняти економічний рівень співпраці, співвідношення Росія—Україна, то, на превеликий жаль, воно в десятки разів не на користь України. І тому, звичайно, санкції проти Росії обернуться санкціями не стільки проти нашої країни, скільки проти українців»,— сказав Мартинюк.

Водночас він підкреслив, що не бачить сенсу в прийнятті запропонованого урядом законопроекту про санкції, оскільки після цього РНБО України отримає низку додаткових повноважень.

«У політичному плані, якщо закон залишиться без змін, взагалі потрібно тоді судову владу ліквідувати, тому що все передається РНБО. Згідно з цим законопроектом, Рада нацбезпеки і оборони має право забороняти політичні партії, ліквідувати ЗМІ тощо, тобто, з політичної точки зору, саме те, що стосується гуманітарної сфери життя, воно абсолютно не має під собою підстав. За великим рахунком я не бачу необхідності ухвалення спеціального закону, тому що у Кабінету Міністрів і Президента сьогодні достатнє правове поле для прийняття тих чи тих економічних рішень щодо санкцій»,— підсумував він.



 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом