Міліція вилучила у мешканця Мар'їнського району Донецької області ручний протитанковий гранатомет. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області.

Оперативниками Мар'їнського районного відділу міліції в результаті реалізації отриманої оперативної інформації за місцем проживання 37-річного чоловіка вилучено ручний протитанковий гранатомет. За цим фактом внесено відомості до ЄРДР, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фігурант зберігав у власному будинку специфічний небезпечний предмет: ручний протитанковий гранатомет РПГ-26. Саме на нього звернули увагу правоохоронці під час обшуку.

«Ця зброя може стати речовим доказом у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», - додали в прес-службі.

Крім цього правоохоронці з'ясували, що власник домогосподарства не працює, раніше судимий за умисне вбивство. За його словами, зброю він знайшов і хотів віднести військовим.

Чоловікові в разі доведення його вини загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом