У найближчих планах міської влади - модернізація причалів морського порту, а в перспективі на п’ять років - повне оновлення морського пасажирського транспорту. Про це заявив сьогодні заступник губернатора Севастополя Сергій Литвинов.

«Морський внутрішньоміський транспорт у Севастополі буде розвиватися, в цьому немає ніяких сумнівів. Тому що місто розташоване на берегах довгої Севастопольської бухти, через яку зручно і дешево переправлятися катерами жителям Північної сторони й Інкерману», - сказав Литвинов.

За його словами, у Севастополі розроблено програму підтримки та розвитку морегосподарського комплексу. «В її рамках на 2015 рік морського порту, зокрема, виділено 100 млн руб. на ремонт причалів. Це першочергові заходи», - уточнив Литвинов. При цьому він зазначив, що створено державну лізингову компанію, що вирішує питання закупівлі та поставки у місто транспортних засобів, повідомляє «Крыминформ».

За словами віце-губернатора, 14 морських пасажирських катерів, які вже тридцять років перевозять севастопольців, потребують не модернізації, а заміни. «Через лізингову компанію ми будемо оновлювати морські пасажирські катери. Не так швидко, як хотілося б, - протягом п'яти років вирішимо цю проблему. Більш того, збільшимо кількість катерів, щоб морське сполучення з Інкерманом було більш інтенсивним», - пояснив Литвинов.

У червні було зареєстровано державне підприємство «Севастопольський морський порт», у якому об'єднані торговий і рибний порти як термінали. Виконувач обов'язків губернатора Севастополя Сергій Міняйло заявив, що СМП вітатиме інвестиції на принципі пайової участі.

«Севастопольський морський порт» потрапив під санкції Євросоюзу у зв'язку з приєднанням Криму й Севастополя до РФ.

Нагадаємо, управління Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю планує в найкоротші терміни оснастити всім необхідним обладнанням пункти пропуску в севастопольському порту Південний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом