Росія призупинила ввезення спиртних напоїв, пива та пивних напоїв виробництва України, повідомляється на сайті Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і добробуту людини.

«Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини повідомляє, що, здійснюючи державний нагляд за обігом харчової продукції, під час дослідження горілки, пива та пивних напоїв виробництва України виявлено неодноразові порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів (невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції): пиво виробництва ПАТ «Оболонь» (Україна) не відповідало вимогам за енергетичною цінністю та органолептичними показниками, у пивного напою виробництва ПАТ «Сан Інбев Україна» (Україна) виявлено невідповідність нормативним вимогам, що пред'являються до маркування продукції, спиртні напої вітчизняного виробництва ТОВ «Українська дистрибуційна компанія» (Україна) не відповідали за об'ємною часткою спирту та органолептичними показниками», - йдеться в повідомленні.

У Росспоживнагляді наголосили, що всі лабораторні дослідження проводилися випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській і міжнародній системі акредитації.

«З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд призупиняє з 15.08.2014 ввезення на територію Російської Федерації спиртних напоїв, пива та пивних напоїв зазначених виробників. Відповідна інформація відправлена згідно з правилами СОТ уповноваженому органу, у Федеральну митну службу та управління Росспоживнагляду по суб'єктах Російської Федерації», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Росія з 1 серпня заборонила постачання з України сої, соєвого шроту соняшника та кукурудзяної крупи. Обмеження можуть стосуватися і цибулі.

Також раніше Росія заборонила ввезення українських рибних консервів й усієї молочної продукції та молока з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом