Відбулися телефонні розмови Володимира Путіна з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє прес-служба Кремля.

«Обговорено деякі питання співробітництва в рамках формування Євразійського економічного союзу включно координацією дій щодо недопущення незаконних поставок в Росію через Казахстан і Білорусь товарів з ряду країн, заборонених згідно з нещодавньою постановою уряду Росії», - сказано в повідомленні.

«Відбувся також обмін думками щодо можливих форматів міжнародних зусиль зі сприяння якнайшвидшому мирному врегулюванню внутрішньополітичної кризи в Україні. Лідери висловили серйозну заклопотаність у зв'язку з важкими гуманітарними наслідками проведеної київською владою військової операції на південному сході країни», - повідомляють у прес-службі.

Також підкреслюється, що Путін поінформував про направлення у взаємодії з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та українською стороною російської гуманітарної місії.

Як повідомляв ForUm, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь не повинна пропускати транзитом у Російську Федерацію товари, заборонені в Росії.

11 серпня стало відомо, що РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста направляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що Україна поки не отримала відповідь російської сторони про перелік гуманітарної допомоги, яку РФ має намір направити на Донбас.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом