Міжнародний аеропорт «Київ» в Жулянах в липні 2014 року скоротив пасажиропотік більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 95,9 тис. пасажирів.

Як повідомив аеропорт, кількість перевезених пасажирів на міжнародних рейсах склала 89,6 тис., на внутрішніх - 6,3 тис., повідомляють «Finance.ua».

Кількість обслужених рейсів за липень скоротилася вдвічі - до 1,994 тис.

Найбільш популярними міжнародними рейсами в липні 2014 року були Кутаїсі (Грузія), Москва (РФ), Будапешт (Угорщина), Тревізо (Італія); внутрішніми - Одеса, Львів, Ужгород.

Як повідомлялося, аеропорт «Київ» в січні-червні 2014 року скоротив пасажиропотік на 31,3% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 560,9 тис. осіб.

Виходячи з вищенаведених цифр, за підсумками січня-липня 2014 року аеропорт скоротив пасажиропотік на 35,6% у порівнянні з січнем-липнем 2013 року (1,02 млн осіб).

«Статистика аеропорту “Київ”, як і ситуація в авіаційному бізнесі і в цілому в країні відображає загальну тенденцію - зниження показників. Це обумовлено в першу чергу ситуацією в країні, а також зниженням платоспроможності пасажирів, зменшенням туристичної привабливості країни, зростанням курсу валют, подорожчанням палива та безліччю інших чинників», - зазначає аеропорт.

Міжнародний аеропорт «Київ» розташований в 7 км від центру Києва. Наразі має у своєму розпорядженні новий міжнародний термінал, термінал внутрішніх рейсів і бізнес-термінал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом