Двох посадових осіб митниці затримали за шкоду державі на понад 3,7 млн грн. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ – начальник Головного слідчого управління Віталій Сакал, повідомили ForUm'у в прес-службі МВС.

За його словами, документувати протиправну діяльність посадових осіб однієї з міжрегіональних митниць правоохоронці почали ще у травні цього року. За фактом виявлених порушень законодавства слідчими було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що протягом 2013–2014 років посадові особи митниці при ввезенні на митну територію держави товарно-матеріальних цінностей необґрунтовано занижували розміри обов'язкових платежів, які підлягають сплаті в державний бюджет. Таким чином, державі було завдано збитків на суму понад 3,7 млн грн.

У скоєнні злочину обґрунтовано підозрюють керівника установи та двох керівників його структурних підрозділів. Під час проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях і квартирах підозрюваних працівники міліції виявили та вилучили особові справи працівників митниці, митні декларації, оргтехніку, чорнові записи, засоби зв'язку, золоті прикраси та гроші на суму понад 200 тис. доларів США.

За погодженням з Генеральною прокуратурою України слідчими Головного слідчого управління МВС було прийнято рішення про затримання двох співробітників митниці. Пізніше суд задовольнив клопотання слідчих і обрав щодо затриманих посадових осіб запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Одночасно затриманим було надано можливість внесення застави на суму майже 122 тис. і 36,5 тис. грн відповідно.

Сакал зазначив, що обставини злочинної схеми та роль кожного з її учасників слідчі з'ясовуватимуть в рамках розслідування кримінального провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51