Табір Державної служби з надзвичайних ситуацій України, розгорнутий поблизу прикордонного пункту пропуску Плетенівка в Харківській області на випадок проходження гуманітарного конвою з Російської Федерації, згортається.

Зокрема, хури, спеціалізовані машини, а також автобуси з особовим складом залишають територію табору, який був розгорнутий в ніч на 13 серпня.

Крім того, з прилеглої до табору території їдуть проукраїнські активісти, передає кореспондент «Інтерфакс-Україна». Раніше вони пояснили, що приїхали для того, щоб проконтролювати російський гуманітарний конвой і були готові не пустити вантаж, якщо б там виявилася зброя.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста відправляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що Україна поки не отримала відповідь російської сторони про перелік гуманітарної допомоги, яку РФ має намір відправити на Донбас.

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив про те, що Україна готова приймати гуманітарну допомогу від міжнародних організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом