Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що новий митрополит УПЦ продовжить справу об'єднання української церкви.

Про це він заявив у своєму зверненні до Собору єпископів Української православної церкви, повідомляє прес-служба прем'єра.

«На вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладено особливу місію - обрання нового митрополита Київського, який буде продовжувати справу тих київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і процвітаючою, а її православну церкву - єдиною і гідно представленою у Вселенському православ'ї», - йдеться у зверненні.

Яценюк також зазначив, що собор УПЦ МП проходить «у той час, коли український народ став на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли кожен день за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і дочки України. У ці дні суспільство звертається до церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогові».

«Громадськість очікує від своїх церковних провідників жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради об'єднання суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці»,– додав прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться Рада єпископів для виборів нового предстоятеля церкви.

Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Київський і всієї України Володимир помер 5 липня в Києві на 79-му році життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом