Вітчизняні авіаперевізники намагаються компенсувати втрати від «закриття неба» з Росією.

В авіакомпанії «Дніпроавіа» «Вестям» повідомили, що у зв'язку із закриттям повітряного простору РФ і подовженням маршрутів прямування її рейсів, було прийнято рішення про скорочення норми безкоштовного провезення багажу з 20 кг до 15 кг для низки рейсів з Дніпропетровська і Харкова в Баку, Єревану, Тбілісі та Батумі. Норма ручної поклажі залишилася без зміни - 5 кг.

«Маршрути подовжені, значить для безпечного польоту треба більше пального. Значить, ми повинні взяти менше багажу або менше пасажирів. Ми виконуємо зобов'язання перед пасажирами, яким уже продані квитки, тому було прийнято рішення скоротити норму безкоштовного багажу», - прокоментував «Вестям» нововведення комерційний директор «Дніпроавіа» Сергій Посилаєв.

Нагадаємо, санкції щодо наших авіаперевізників Росія запровадила 7 серпня, заборонивши їм літати над своєю територією в Грузію, Вірменію, Азербайджан, Казахстан.

Надалі перевізники не виключають підняття цін на квитки і навіть скасування рейсів через економічну недоцільність їх експлуатації. Щоправда, конкретних прогнозів щодо цього все ще утримуються, обмежуючись обтічними натяками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом