Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що всі діти біженців з України будуть влаштовані в дитячі сади, школи і виші в Росії.

«В Україні живуть наші друзі, близькі нам люди, і ми не можемо ставитися до цього байдуже. Що стосується тих, хто приїхав до нас, - їх багато. Це люди, що просто втекли від війни, люди, що вирішили залишитися в РФ. Поки це десятки тисяч людей», - сказав Медведєв, спілкуючись з учасниками Північнокавказького молодіжного форуму «Машук-2014».

Він зазначив, що в цілому на території Росії зараз перебувають близько 16 тис. школярів з України, які отримали тимчасову реєстрацію, або звернулися за статусом біженця. «Всі ці хлопці й дівчата мають піти до школи. І вони до цієї школи підуть», - сказав прем'єр.

За його словами, в РФ зараз також перебувають 17 тис. дітей дошкільного віку, батьки яких вирішили залишитися на території Росії.

«Всі ці 17 тис. дітей теж мають бути влаштовані до дитячих садків, ми мусимо про них подбати, це наш святий обов'язок», - заявив глава Кабміну.

Він зазначив, що є ще одна категорія людей, які приїхали з України і потребують навчання, - близько 3 тис. абітурієнтів. «Всі вони хочуть навчатися в інститутах, університетах, і про них ми теж подбаємо, особливо з урахуванням того, що в Україні інша навчальна програма, інші освітні стандарти. Тим не менше вони будуть за спрощеною схемою зараховані до вишів нашої країни. Ці заклади відібрано, і всі ці абітурієнти будуть вчитися. Ми нікого не покинемо, не сумнівайтеся», - сказав Медведєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36