Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) отримав повідомлення від Росії про рух гуманітарного конвою до кордону з Україною, але досі чекає від Москви інформації про деталі операції.

Про це сказала прес-секретар МКЧХ Анастасія Ісюк, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Про рух конвою нас поінформували сьогодні протягом ранку», - зазначила вона.

За її словами, МКЧХ чекає на всю необхідну інформацію, що стосується допомоги, включаючи кількість і вид товарів, де і як вантаж буде розподілятися і складуватися.

Минулого понеділка МКЧХ вказав, що потребує всієї цієї інформації до початку операції.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста відправляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста бере на себе організаційні та логістичні питання щодо міжнародної гуманітарної місії для сходу України.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що гуманітарна колона РФ увійде на територію України в місці, яке буде обрано за узгодженням з владою країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом