Співробітники міліції за добу встановили два факти протиправної діяльності харків'ян, пов'язаної з проявами сепаратизму. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

Так, у понеділок, 11 серпня, близько 19:00 до чергової частини Жовтневого райвідділу міста зателефонували небайдужі громадяни та повідомили, що на одній з вулиць району виявили хулігана-сепаратиста.

За вказаною адресою працівники міліції затримали 27-річного харків'янина, який чорним маркером писав на стовпах абревіатуру ХНР.

За цим фактом складено протокол за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зловмиснику загрожує адміністративний арешт на строк до 15 діб. Зараз перевіркою підозрілої особи займаються співробітники СБУ.

Сьогодні, 12 серпня, в Київському районі міста було затримано 52-річну харків'янку.

«Жінка розклеювала на центральних вулицях міста провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію першої особи держави», - повідомили в міліції.

Відносно правопорушниці складено адміністративний протокол за ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Всі зібрані за даним фактом матеріали передані до управління СБУ в Харківській області для проведення відповідної перевірки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом