Росія виділить 500 мільйонів доларів на підтримку економіки Киргизії при вступі країни до Євразійського економічного союзу.

Як передає «Інтерфакс», про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції у Сочі.

«Узгоджено та підтверджено домовленості щодо створення інструментів, які дозволять прискорено розвивати киргизьку економіку і гармонізувати її з процесами економічної інтеграції», - сказав Лавров.

Бішкек заявляв про намір приєднатися до ЄАЕС до кінця поточного року. У червні до організації приєдналася Вірменія.

Договір про створення Євразійського економічного союзу розроблявся з листопада 2011 року. В основі договору, учасниками якого є Росія, Білорусь і Казахстан, лежить правова база Митного союзу і Єдиного економічного простору. Три країни гарантують вільне переміщення товарів, послуг, капіталів і робочої сили, а також проведення узгодженої політики у ключових галузях - енергетиці, промисловості, сільському господарстві, транспорті. Договір про створення союзу підписаний на засіданні економічної ради в Астані, він набуде чинності з 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, Росія готова обговорювати створення зони вільної торгівлі між Європейським союзом і майбутнім Євразійським економічним союзом, який має бути створений 1 січня 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29