Темпи зростання російської економіки, за попередньою оцінкою, у другому кварталі сповільнилися в річному вираженні до 0,8%, проти 0,9% за підсумками першого кварталу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федеральної служби державної статистики Росії.

Росстат поки не наводить розрахунків зі зростання ВВП у першому півріччі і не публікує динаміку зростання економіки з урахуванням сезонного і календарного чинників. За даними Мінекономрозвитку, після зниження ВВП у першому кварталі щодо попереднього кварталу з виключенням сезонності на 0,5%, у другому кварталі відновилося зростання - на 0,1%, пишуть «РІА Новости».

Загалом за підсумками першого півріччя приріст ВВП, за оцінкою Мінекономрозвитку, становив 1% до першого півріччя 2013 року. При цьому в негативній зоні залишається динаміка таких показників, як виробництво і розподіл електроенергії, газу та води, інвестиції, будівництво, реальні наявні доходи населення. За іншими макроекономічними показниками спостерігається зростання щодо першого півріччя 2013 року, зазначалося в моніторингу Мінекономрозвитку.

За підсумками 2014 року, МЕР прогнозує зростання ВВП на 0,5%. Глава міністерства Олексій Улюкаєв на початку липня казав, що бачить передумови для перегляду прогнозу в більший бік. На 2015 рік міністерство прогнозує прискорення зростання економіки до 2%. Але ці оцінки були зроблені до рішення уряду про продовження заморожування пенсійних накопичень росіян на 2015 рік і запровадження Росією заходів у відповідь на санкції Заходу щодо обмеження імпорту продовольства з низки країн.

Черговий переглянутий прогноз на цей рік і найближчі три роки Мінекономрозвитку надасть у вересні, перед початком бюджетного процесу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34