Учора, 10 серпня, піротехнічний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій України виявив частину пластичної вибухової речовини вагою 10 кг на одній з опор автомобільного мосту через річку Євсуг в с. Євсуг Луганської області, повідомляє прес-служба ДержНС.

Таким чином, при перевірці автомобільного мосту на наявність вибухонебезпечних предметів піротехнічні загони припинили спробу терористичного акту, в результаті якого було б порушене автомобільне сполучення між районними центрами Старобільськ - Біловодськ.

Піротехніки ДержНС повідомляють, що в результаті необережного поводження з вибуховою речовиною і засобами підриву при мінуванні мосту невідомими особами стався вибух значної частини заряду.

Всього з початку виконання робіт на території Донецької області (з 6 липня 2014 року) піротехнічні підрозділи ДержНС України обстежили 395,93 га територій області та 33,97 га водойм, 603 будівлі. Знешкоджено 9319 вибухонебезпечних предметів, у тому числі спеціально встановлених - 248 одиниць.

На території Луганської області знешкоджено 1098 вибухонебезпечних предметів, з них - 41 одиницю встановлених спеціально. Піротехніки ДержНС України поки обстежили 301,1 га території і 50 будівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом