Найбільший український оператор «Київстар» повідомляє про тимчасове припинення надання послуг зв'язку на території анексованого Криму через захоплення невідомими озброєними особами офісу в Сімферополі та несанкціоноване встановлення ними апаратури на телеком-обладнанні компанії. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Сьогодні в офіс «Київстар» у місті Сімферополі увійшла група озброєних людей, вони попросили працівників «Київстару» залишатися в приміщенні, і, за словами нашого персоналу, почали встановлювати власну апаратуру на телеком-обладнанні компанії. Тому «Київстар», діючи в інтересах інформаційної безпеки своїх абонентів, фізичної безпеки персоналу і цілісності роботи мережі, змушений тимчасово припинити надання послуг зв'язку в Криму, виключаючи таким чином будь-які протиправні дії, які можуть вплинути на мережу та її безпеку», - сказано в повідомленні прес-служби, повідомляє «УНІАН».

Оператор повідомив про цей інцидент у Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), для отримання інструкцій щодо подальших дій компанії.

Нагадаємо, з 5 серпня в Сімферополі, Севастополі та інших містах Криму почалося відключення мобільного зв'язку оператора «МТС Україна». У компанії зазначили, що за відсутності можливості керувати всіма важливими елементами мережі робота оператора в Криму була повністю паралізована».

Після цього компанія звернулася до інших операторів, які надають послуги зв'язку на території анексованого Росією Криму, з проханням допомогти організувати технічний роумінг в їхніх мережах для відновлення зв'язку на півострові.

Нагадаємо, зв'язок у мережі «МТС Україна» було відновлено за рахунок організації технічного роумінгу в мережі новоствореної в Криму російської компанії «К-Телеком».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146