Правоохоронці затримали у Львові злочинне угруповання, учасники якого займалися сутенерством та проституцією, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області.

За словами правоохоронців, діяльність злочинного угруповання була добре організована і ретельно законспірована.

Зокрема, організатор «бізнесу» - 30-річний львів'янин - втягнув у злочинну діяльність більше десяти осіб. Із них семеро дівчат надавали сексуальні послуги, двоє таксистів доставляли повій до клієнтів і виконували обов'язки охоронців, кілька адміністраторів готелів і саун надавали приміщення, зазначають у відомстві. За інформацією правоохоронців, сам організатор особисто приймав замовлення від клієнтів, підбирав й організовував доставку дівчат, а також займався розподілом грошей.

«Для рекламування своєї діяльності організатор використовував соціальні мережі та рекламні інтернет-сайти. Вартість послуг повії становила від 500 до 800 гривень за годину. Приблизно половину цієї суми дівчата віддавали організаторові «бізнесу», - повідомив начальник Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУ МВС України у Львівській області Ігор Сидорук.

У відомстві наголошують, що під час проведення слідчих дій міліція встановила особи та місця роботи усіх учасників злочинного угруповання. За словами правоохоронців, усі опитані підтвердили свою участь у забезпеченні діяльності злочинного бізнесу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, санкції якої передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом