У Донецьку через бойові дії станом на ранок 11 серпня без газу перебувають 1493 абоненти. Про це йдеться в повідомленні прес-служби мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Також не вдається відновити газопостачання понад 30 будинків приватного сектора і гіпермаркетів «Метро» та «Епіцентр» через руйнування ГРП високого тиску, розташованого в зоні обстрілу.

Наголошується, що 11 серпня аварійні бригади відновлюють газопроводи в Київському районі на вул. Буслаєва та в районі обласного військкомату.

Крім цього в Кіровському районі, на вул. Відрадній, після прямого влучання снаряда з опор збито близько 50 м газопроводу діаметром 57 мм. Ведуться відновлювальні роботи на вулицях Сандира, Арсеньєва, Польській, Могилевського.

Також у Куйбишевському районі взяли на себе удар важкої артилерії вул. Овражна, Празька - біля заводу «Топаз»».

«Пошкоджено газопровід середнього тиску діаметром 426 мм. Руйнування газопроводу супроводжувалося загорянням, аварія локалізована. Ведуться ремонтні роботи», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, станом на 29 липня внаслідок бойових дій у Донецьку було відключено від газопостачання 1832 абоненти ПАТ «Донецькміськгаз».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом