Ізраїль і палестинці в неділю, 10 серпня, уклали чергове 72-годинне перемир'я, повідомляє Reuters, покликаючись на представників обох сторін.

За словами джерела в ізраїльському уряді, Тель-Авів готовий продовжити переговори в Каїрі у понеділок, 11 серпня, якщо палестинці не порушуватимуть перемир'я.

Міністр закордонних справ Єгипту закликав обидві сторони зайнятися виробленням всеосяжної й довгострокової угоди про припинення вогню.

Раніше ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявляв, що не збирається вести переговори з палестинцями з сектора Газа доти, доки бойовики не припинять обстрілювати ізраїльську територію. ХАМАС у свою чергу зажадав від Ізраїлю і Єгипту припинення блокади сектора Газа. На це Тель-Авів готовий піти тільки в разі довгострокового миру з палестинцями, пише «Lenta.ru».

Це вже друге 72-годинне перемир'я між Ізраїлем і представниками руху ХАМАС з початку серпня. Перше було оголошено увечері 4 серпня за посередництвом Єгипту. Втім тоді сторони конфлікту звинувачували один одного в порушенні умов перемир'я.

Сили ЦАХАЛ (Армії оборони Ізраїлю), у відповідь на обстріл з сектора Газа території Ізраїлю з 17 липня проводять у палестинському анклаві сухопутну операцію. До цього протягом 10 днів ізраїльтяни вели артилерійський обстріл сектора Газа. Втрати палестинців оцінюють приблизно в 1,9 тис. осіб, ізраїльської сторони - близько 70 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25