Офіційна Москва підтримує владу Іраку в боротьбі з радикальними ісламістами, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Російської Федерації.

«Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» продовжують розширювати зону свого контролю на північному заході країни», - наголошується в повідомленні.

У МЗС РФ підкреслюють, що ісламісти «розв'язали кампанію безпрецедентних репресій щодо представників релігійних і національних меншин - християн, курдів, курдів-єзидів і туркоманів, які мешкають у цих районах». За інформацією МЗС РФ, екстремісти взяли під контроль м. Каракош. «Кілька десятків тисяч єзидів, побоюючись утисків з боку бойовиків, були змушені залишити місця свого проживання в районі на північний захід від м. Мосул. Багато хто з них виявився у фактичній блокаді в гірській місцевості поблизу м. Сінджар, не маючи доступу до води, харчування та елементарних умов існування. За деякими даними, близько 50 осіб загинули, серед них жінки і діти», - повідомляють російські дипломати.

У російському зовнішньополітичному відомстві підкреслюють, що «центральний уряд у Багдаді сприяє єзидам, які перебувають у вкрай важкому становищі».

Також повідомляється, що силами іракських національних ВПС у гірський район Сінджара здійснюється регулярне «скидання» гуманітарних вантажів, таких самих заходів вжили і США.

«Підтримуємо дії іракської влади щодо безкомпромісної боротьби з терористами. Закликаємо всі іракські політичні сили дійти домовленостей в дусі національного консенсусу, що дозволить дати ефективну відсіч будь-яким проявам екстремізму та тероризму в Іраку», - резюмують на Смоленській площі.

Як повідомляв ForUm, президент США Барак Обама санкціонував 7 серпня точкові повітряні удари по бойовиках «Ісламської держави», якщо вони загрожуватимуть американським дипломатам та військовим.

У той же час Великобританія заявила про те, що не має наміру бомбити Ірак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63