Комунальні служби Краматорська зробили спробу демонтувати пам'ятник Леніну, встановлений на центральній площі міста. Однак, як повідомляє кореспондент ForUm'у, спроба не увінчалася успіхом.

За офіційною версією влади, пам'ятник, що є об'єктом монументального мистецтва, став небезпечним для мешканців міста, оскільки на ньому виявили тріщину. Тому його хотіли тимчасово зняти для ремонту. Водночас, за словами голови місцевої організації ВО «Свобода» Сергія Корнієнка, на колишнє місце Ленін вже не повернувся б.

«Зараз вирішується питання про вилучення цього об'єкта зі списку пам'ятників, що охороняються законом», - заявив він.

Поява на центральній площі Краматорська кранової техніки привернула увагу групи літніх городян, які влаштували біля пам'ятника протестний мітинг. Разом з тим на площі зібралися громадяни з державними прапорами України, які підтримують ідею демонтажу.

Зрештою усім присутнім було оголошено, що потужності крана не вистачає для зняття багатотонного пам'ятника, і техніка покинула площу.


Нагадаємо, перша спроба демонтувати пам'ятник Леніну в Краматорську була зроблена жителями 5 червня, коли місто було звільнено від збройних формувань ДНР. Щоб уникнути інцидентів, тоді знесенню пам'ятника завадили бійці української армії.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом